Akhirnya Tauke Jambu Meng4ku Dia Dithan P0lis, Tampil Dedah Cerlta Sebnar

Sebelum ini seorang selebriti lelaki berusia 40-an dit4han p0lis berhubung keglatan pemerdagangan manusia dipercayai terbabit dengan khidmat s3ks di hotel dengan bayaran melebihi RM 1,000 untuk tempoh lapan jam.

Sumber berkata, slasatan p0lis mendapati artis lelaki terbabit berperanan sebagai penghantar pekerja s3ks yang terlebih dahulu ditemp4h secara dalam talian menggunakan aplikasi WhatsApp.

Menurutnya, berdasarkan slasatan awal, artis lelaki terbabit mengambil pekerja s3ks itu di Bukit Jalil, Kuala Lumpur sebelum membawanya ke sebuah h0tel di Kuala Pilah, Negeri Sembilan pada Ahad lalu.

“Soal slasat terhadap wanita dit4han itu mendkwa dia terbabit dalam keglatan pelacvran dikendalikan seorang ej3n bernama Kevin yang berper4nan mempr0mosikan khidmat s3ks melalui pelbagai aplikasi media soslal.

“Biasanya pel4nggan yang berminat diminta mendep0sitkan wang ke dalam akaun bank diberikan Kevin untuk mel4nggan pel4cur,” katanya.

Dalam kejadian 10 pagi Ahad lalu, p0lis men4han artis itu selepas dipercayai terbabit dalam keglatan pemerdagangan manusia bagi tujuan ekspl0itasi s3ks dalam sek4tan jalan raya di Ulu Bendvl, Negeri Sembilan.

Ketua P0lis Daerah Kuala Pilah Superintendan Amran Mohd Ghani berkata, susulan t4ngkapan itu pihaknya berjaya menyelamatkan seorang wanita di sebuah bilik h0tel berkenaan.

“Mngsa yang diselamatkan mendapat perintah perlindungan sementara dan ditempatkan di sebuah rumah perlindungan di Johor,” katanya.

“Slasatan lanjut berkaitan k3s ini diteruskan bagi mengenal pasti rangk4ian kegi.atan pemerd4gangan orang ini,” katanya.

Tauke Jambu Tampil Beritahu Cerita Sebenar

Pelawak, Tauke Jambu atau Zamatul Amri Zakaria, mengaku dit4han oleh pihak berkuasa bagi membntu slasatan berhubung keglatan pemerd4gangan manusia bagi tujuan s3ks, baru-baru ini.

Pelawak berusia 45 tahun itu membuat pengakvan tersebut menerusi akaun Instagram Story miliknya yang diulang siar isterinya, Nadia Mohd Effendi, petang Sabtu.

“Kepada yang tidak puas hati, memang aku dit4han untuk bantu slasatan dan aku telah pun memberikan kerj4sama yang sepenuhnya kepada pihak berkuasa.

“Bukan jadi bapa ayam atau penged4r, tiada kaitan aktiviti tersebut,” ujarnya.

Terdahulu, pelawak itu menaflkan dia adalah pelawak terkenal dit4han p0lis Ahad lalu kerana dipercayai terl!bat dengan kegiatan pemerd4gangan manusia untuk tujuan ekspl0itasi s3ks di sebuah h0tel di Kuala Pilah.

Kredit : Utusan

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini