Akhirnya PDRM Berltahu PelawakTerkenal Ded4h Cerlta Sebenar K3s Bapa Ay4m

Kuala Lumpur: Seorang selebriti lelaki berusia 40-an yang dit4han p0lis berhubung keglatan pemerdagangan manusia dipercayai terbabit dengan khidmat s3ks di h0tel dengan bayaran melebihi RM 1,000 untuk tempoh lapan jam.

Sumber berkata, slasatan p0lis mendapati artis lelaki terbabit berperanan sebagai penghantar pekerja s3ks yang terlebih dahulu ditempah secara dalam talian menggunakan aplikasi WhatsApp.

Menurutnya, berdasarkan slasatan awal, artis lelaki terbabit mengambil pekerja s3ks itu di Bukit Jalil, Kuala Lumpur sebelum membawanya ke sebuah h0tel di Kuala Pilah, Negeri Sembilan pada Ahad lalu.

“Soal slasat terhadap wanita dit4han itu mend4kwa dia terbabit dalam kegiatan pelacvran dikendalikan seorang ejen bernama Kevin yang berperanan mempromosikan khidmat s3ks melalui pelbagai aplikasi media soslal.

“Biasanya pelanggan yang berminat diminta mendep0sitkan wang ke dalam akaun bank diberikan Kevin untuk melanggan pelacvr,” katanya.

Menurutnya, artis lelaki itu yang mend4kwa kekasih wanita terbabit berperanan sebagai transporter untuk menghantarnya kepada pelanggan yang menanti di hotel.

“T.angkapan dilakukan bukan secara kebetulan berikutan p0lis merancang rapi dan mengadakan operasi khas bagi memb0ngkar aktiviti pemerdagangan manusia itu untuk tujuan ekspl0itasi s3ks.

“Hasil pen4hanan itu, p0lis menemui pelbagai barang bukti antaranya telefon pintar, k0ndom dan wang disy4ki hasil kegiatan jnyh itu,” katanya.

Dalam kejadian 10 pagi Ahad lalu, p0lis menahan artis itu selepas dipercayai terbabit dalam keglatan pemerdagangan manusia bagi tujuan ekspl0itasi s3ks dalam sek4tan jalan raya di Ulu Bendul, Negeri Sembilan.

Ketua P0lis Daerah Kuala Pilah Superintendan Amran Mohd Ghani berkata, susulan tngkapan itu pihaknya berjaya menyelamatkan seorang wanita di sebuah bilik hotel berkenaan.

“K.es disi.asat di bawah Sksyen 12 Akt4 Antlpemerd4gangan Orang dan Antipenyelvdupan Mlgran (Atlpsom) 2007 yang mempervntukkan hvkuman penj4ra tidak lebih 15 tahun dan boleh dikenakan d3nda jika sablt kes4lahan.

“Mngsa yang diselamatkan mendapat perintah perlindungan sementara dan ditempatkan di sebuah rumah perlindungan di Johor,” katanya.

Amran berkata, lelaki itu kini dit.ahan reman mengikut Sksyen 117 Kanvn Prosedur Jenyh (KPJ) selain dikenakan k0mpaun atas kes4lahan rentas negeri tanpa kebenaran di bawah P.eraturan-P.eraturan Penceg4han dan Pengwalan Penyaklt Berjangklt (Langkah-langkah di Dalam Kawasan Tempatan Jangkltan).

“Slasatan lanjut berkaitan k3s ini diteruskan bagi mengenal pasti rangkaian keglatan pemerdagangan orang ini,” katanya.

Kredit : HM

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini