Abang P0lis Dignggu ‘Poc0ng’ Dekat Sek4tan Jalan Raya. Sekali Ada Orang Z0om Dan Nampak Apa ‘Benda’ Ini Buat, Memang Merem4ng

Abang P0lis Dignggu ‘Poc0ng’ Dekat Sek4tan Jalan Raya. Sekali Ada Orang Z0om Dan Nampak Apa ‘Benda’ Ini Buat, Memang Merem4ng

TERIMA kasih buat angg0ta p0lis dan tentera yang berkhidmat siang dan malam menjaga di sek4tan jalan raya (SJR) sepanjang tempoh pelaksanaan fasa pertama Perintah Kawalan Pergerakan 3.0 (PKP3.0).Selain menjaga lalu lintas pasukan barisan hadapan itu perlu peka keadaan sekeliling khususnya pada waktu malam.

Lebih-lebih lagi di lokasi yang dikelilingi hutan dan sem4k. Pasti menimbulkan elemen ser4m bukan?
Inilah yang dikongsikan oleh pengguna TikTok dikenali zarulshahfiqrie baru-baru ini.

Menerusi video itu, kelihatan seorang individu dipercayai angg0ta p0lis sedang merakam kelibat poc0ng yang berada di kawasan SJR tempatnya bertugas.Makhlvs halus itu seolah-olah mengg0yangkan badannya ketika berdiri di belakang rimbvnan pokok pisng.

Justeru, ingin mengetahui lebih lanjut angg0ta keselamatan berjalan menuju ke arah pokok pisang itu.
Rata-rata warga maya yang menonton video tersebut memujl tindakan beliau yang ber4ni mendekati kawasan keberadaaan poc0ng terbabit.

Video tersebut menerima pelbagai re4ksi daripada netlzen. Ramai yang menzahirkan rasa ser4m, apatah lagi melihat makhlvk itu bergerak seolah ‘menggel3ngkan kep4la.’

Ada juga yang berkongsi pendapat bahawa pokok pisang adalah lokasi kegemaran makhlvk halvs seperti poc0ng dan p0nti4nak.

Ternyata cab4ran yang digalas angg0ta keselamatan bukan sahaja perlu memantau pengguna jalan raya, bahkan terpksa ‘melayan’ situasi seumpama ini secara tidak langsung.

VIDEO DI Z0OM ..
Pengguna TikTok zarulshahfiqrie sekali lagi memuat naik 1 lagi video dan kali ini video tersebut telah diz0om dengan lebih rapat.

Apa yang membuatkan bvlu merem4ng adalah jelas kelihatan entiti tersebut seolah olah sedang bergerak gerak kepala..

Video:

Sumber: TikTok zarulshahfiqrie

Via FUH