๐–๐š๐ง๐ข๐ญ๐š ๐๐ข๐›๐ž๐ซ๐ข๐ญ๐š๐ก๐ฎ ๐ก๐ข๐๐š๐ฉ ๐ค๐š๐ง๐ฌ๐ž๐ซ ๐ญ๐š๐ก๐š๐ฉ ๐Ÿ’ ๐ค๐ž๐ญ๐ข๐ค๐š ๐ก๐š๐ฆ๐ข๐ฅ ๐Ÿ– ๐›๐ฎ๐ฅ๐š๐ง, ๐ง๐จ๐ญ๐š ๐ซ๐š๐ฒ๐ฎ๐š๐ง ๐ค๐ž๐ฉ๐š๐๐š ๐๐จ๐ค๐ญ๐จ๐ซ ๐ฎ๐ง๐๐š๐ง๐  ๐’๐ž๐›๐š๐ค

PEMERGlAN ibu kepada dua anak selepas h4mpir dua bulan bertrung nywa melwan penykit kansr payvdra bukan sahaja memberi ksan kepada keluarga tetapi juga rakan rapatnya.

Turut bersedlh dengan pemerglan Noor Athirah Mohd Ariff, 24, adalah kakak angkatnya, Sofea Yanna Abdullah yang berkongsi berita dvka itu menerusi satu posting di Facebooknya baru-baru ini.

Menurut Sofea Yanna, dia tidak mendvga arwh yang dikenalinya sejak tujuh tahun lalu pergi sekelip mata dalam keadaan anak keduanya yang masih kecil.

โ€œMemang saya dan kawan-kawan yang lain terkejvt. Tak sangka dia pergi begitu cepat sebab tak tahu pun dia skit selama ni.

โ€œSelepas dia melahirkan anak kedua melalui kaedah pembdahan atas nasihat d0ktor ketika kandngan berusia lapan bulan dia k0ma sekejap.

โ€œDalam dua minggu sebelum dia menlnggl tu dia sedarkan diri dan dipindahkan ke wrd biasa,โ€ katanya kepada mStar.

Noor Athirah menlngglkan dua anak yang masih kecil.

Jelas ibu kepada tiga anak itu, dia yakin Noor Athirah akan kembali pvlih selepas melihat semangatnya melwan penykit tersebut.

โ€œSebaik saja dia dipindahkan ke w4d biasa di H0spital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II), Kota Bharu (Kelantan) ramai ingatkan dia akan sembh.

โ€œKali terakhir saya berhubung dengan dia 4 Julai lalu, dia cakap seolah-olah macam orang tak skit.

โ€œWalaupun d0ktor cakap tak ada harapan tapi semangat dia tu kuat. Jadi ramai ingatkan dia boleh berthan lama tapi tak sangka dia pergi jua,โ€ kata jurumekap bebas itu.

Doktor cakap โ€˜esokโ€™ tapi dia beritahu nak hari tu juga. Kiranya dia macam dah tahu-tahu dia nak pergi. Jadi petang tu husband bawa dua anak dia ke h0spital.

SOFEA YANNA ABDULLAH

Jurumekap

Pada masa sama, Yanna turut sedlh mengenangkan nasib anak kedua Noor Athirah yang tidak sempat merasa setitik pun susu ibunya.

โ€œMemang sedlh sebab sepanjang tempoh hampir dua bulan tu anak dia tak pernah menyusu badan dan kini dijaga ibu arwh di Tumpat, Kelantan.

โ€œWalaupun dia sedar sekejap tapi memandangkan tengah Perntah Kawalan Pergerakan (PKP) jadi memang tak boleh nak bawa anak dia ke w4d.

Noor Athirah sempat bertemu dengan dua anaknya tetapi ketika itu dia sudah tnat.

โ€œBuat masa ini, anak keduanya hanya bergantvng pada susu formula khas untuk bayl prmatang. Anak keduanya itu juga mlrip muka arwhโ€ฆ Allah gantikan sebiji,โ€ katanya.

Lebih memilvkan, Yanna berkata arwh turut membuat permlntaan terakhlr mahu bertemu dengan dua anaknya, petang sebelum dia menutup mata kira-kira jam 1 pagi Khamis lalu.

โ€œPetang sebelum dia tnat tu dia merayv-rayv pada d0ktor nak jumpa dua anak dia. Saya dapat tahu dia tulis n0ta sebab dia tak boleh nak bercakap sangat.

โ€œDoktor cakap โ€˜esokโ€™ tapi dia beritahu nak hari tu juga. Kiranya dia macam dah tahu-tahu dia nak pergi. Jadi petang tu husband bawa dua anak dia ke h0spital.

โ€œDia tengok tapi masa tu dah tak kenal siapa-siapa sebab dah tnat. Lepas tu awal pagi tu saya dapat tahu dia dah tak ada,โ€ katanya.

Yanna berkata arwh hanya menydari dia menghldap knser payvdara thap empat selepas menjalani pemerlksaan ketika srat h4mil anak keduanya.

Jnzah Noor Athirah selamat dikebumlkan di kampung halamannya di Tumpat, Kelantan.

โ€œMemang dia sendiri pun tak tahu sebab masa tu dia tengah mengandvng. Dia ingatkan letlh, lengvh-lengvh badan tu sebab mengandvng.

โ€œBila kandvngan dah lapan bulan barulah d0ktor dapat dtect dia ada knser. Itu pun dah stge 4 dan s3l knser tu dah merbak ke tvlang belakang dia.

โ€œLepas tu d0ktor buat keputusan nak keluarkan baby secara pembdahan untuk selamatkan dua-dua nywa sebelum keadaan dia kembali tnat sebaik sedar dari k0ma kira-kira dua minggu lalu,โ€ katanya.

Jnzah Noor Athirah selamat dikebumlkan di Tanah Perkbvran Islam Kok Pasir, Tumpat pada pagi Khamis lalu.

Noor Athirah menlnggalkan suami, Muhammad Hairi Ramli, 27, dan dua anaknya, Muhammad Hairil Hafsya, 2, dan Muhammad Haidil Haziq yang kini sudah berusia hampir dua bulan.

Sumber:Teh tarik kaw

Pihak MediaPortal tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini